onsdag 4 april 2018

Påskmuffins med chokladkaniner -Ananas och Nutella-

Hade ju tänkt visa er dessa påskmuffinsarna under påsken men dagarna gick alldeles för fort då man dels jobbade påskafton och påskdagen och sen byggde i huset hela långfredag och annandag ;) Jag och mina tjejer samt grannens barnbarn bakade tillsammans en morgon och då gjorde vi både dessa muffins och även påskkycklingdonuts, det var supermysigt och dom var sååå duktiga med att spritsa och dekorera. Dom fick även prova att göra sockerblommor och målade dom med pulverfärg och limmade på strössel i mitten. Var himla roligt att få lite sällskap i köket och göra detta tillsammans :)
Detta är ananasmuffins med nutellafrosting, chokladägg, chokladkaniner och handgjorda sockerblommor. Dock var jag inte riktigt nöjd med det muffinsreceptet jag hittade, hade större förväntningar på dom och trodde dom skulle vara så där härligt supersaftiga å luftiga men det blev dom inte. Visst dom gick att äta första dagen men sen började dom redan kännas lite torra så nästa gång ändrar jag nog mitt vanliga recept å lägger in ananas istället. Så är det ju ibland, att ibland måste man göra om och göra om tills man hittar ett recept man blir nöjd med. Lägger in receptet här iaf. 


Så här såg muffinsarna ut som barnen fick spritsa och dekorera själva. Dom var även med och bakade påskkyckling donuts vilket du kan se mer bilder ifrån i detta inlägget.

Recept ananasmuffins, ca 12st

Ingredienser:
Gör så här:
  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 2. Smält matfettet. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  • 3. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
  • 4. Tillsätt det avsvalnade matfettet, citronskal och krossad ananas.
  • 5. Smörj en muffinsplåt eller stoppa ner muffinsformar i plåten. Fyll formarna till 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • 6. Låt muffinsen svalna något innan du tar bort dem från formen.
  • 7. Pudra eventuellt över lite florsocker precis innan serveringen.
  • Receptet hittade jag här.

  • Nutellafrostingen: 
    50 gram smör
    125 gram färskost
    2 dl kylskåpskall nutella
    2 dl florsocker

    Gör din frosting så här:
    Ta fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt, lägg i en skål tillsammans med färskosten och vispa ihop detta med en elvisp. Tillsätt nutellan, och florsockret och vispa ihop alltsammans till en slät smet. Ställ kallt i 20 minuter innan du spritsar ut det på de svala cupcakes:en. Dekorera med valfritt strössel eller godis.
  • Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar