torsdag 30 juli 2015

Recept: Ballerina paj

Kom ju på att jag glömt visa er denna pajen jag gjorde för flera veckor sen! :( Har haft fullt upp med tårtor och kalas det sista så hade helt glömt av att blogga om denna.. I receptet står det stora marshmallows och jag som vanligtvis inte köper marshmallows och inte har koll på storlekarna kan tipsa om att kolla så dom inte heter XXL för dom var visst väldigt stora.. Blev väldigt mycket fyllning av dom och allt fick såklart inte plats i formen så storleken mindre passa nog bättre.. :) Gästerna sa den var väldigt god men jag tyckte den var lite slajmig i koncistensen men de är nog bara mig det är "fel" på ;) Gillar ju inte "mjuka" cheesecake heller (bara frysta).. :)




Recept från cakebymary


Botten
35 st Ballerina Original (+ några extra till dekoration)
60 gram smör

Fyllning
1,5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker
28 st stora marshmallows

Chokladganache
150 g mjölkchoklad
1 dl grädde
35 g smör

Grovhacka 10 st ballerinakakor. Ställ dem sedan åt sidan. 
Mixa 25 st kakor tills du har fått fina kaksmulor. Smält smöret. Blanda ihop kaksmulor och smör. Tryck ut blandningen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.

Klipp marshmallowsen i mindre bitar och smält med mjölk på låg värme i en kastrull. Rör om kontinuerligt tills allt smält. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna cirka 15 minuter i rumstemperatur.
Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Blanda noggrant hälften av grädden med marshmallowsblandningen till en jämn smet. Vänd ner den resterande grädden och de grovhackade kakorna.
Häll fyllningen i pajformen. Jämna till ovansidan med en fuktig kniv. Ställ in formen i kylen cirka 4 timmar eller tills fyllningen blivit fast.

Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Ställ i kylen för att stelna, gärna över natten.


Dekorera tårtan med chokladganache och ballerinakex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar